Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fogyás gátjai
  2024-02-10 23:32:31, szombat
 
  Lehetünk idősebbek vagy fiatalabbak, a fogyás nem mindenkinek megy egyszerűen. Tény azonban, hogy a kor előrehaladtával egyre nehezebben szabadulhatunk meg az extra kilóktól. Sok esetben teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mi is okozza a súlygyarapodást. Mutatunk is néhány olyan dolgot, ami miatt hízhatunk, és amely dolgok miatt csak nehezen vagy egyáltalán nem tudunk fogyni.

Az alvás jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt, azonban sem a túl kevés, sem pedig a túl sok alvás nem tesz jót az egészségnek. Ilyenkor ugyanis felborul azoknak a hormonoknak az egyensúlya, amelyek az éhséget és az étvágyat szabályozzák. Ha az alváshiány miatt fáradtak vagyunk, akkor pedig hajlamosabbak vagyunk kihagyni a napi testedzést is.

A rendszeres vízfogyasztás nemcsak hidratálttá teszi a testet, de segít a súlyvesztésben is. Az édes italok azonban sok kalóriát tartalmaznak, így súlygyarapodást eredményezhetnek.

Az ülő életmód is gátja lehet a fogyásképtelenségnek. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk bűnözni is, azaz olyan ételeket enni, amelyek nem túl egészségesek. A mozgáshoz sincs mindig kedvünk és energiánk, így viszont nemcsak hogy elhízhatunk, de még a fogyással is lesznek gondjaink.

A testmozgás nagyszerű módja a fogyásnak, hiszen ezzel kalóriát égethetünk és izomtömeget építhetünk. Akik edzenek, gyakran fogyasztanak magas cukortartalmú sportitalokat és fehérjeszeletet, azonban mindkettő sok kalóriát tartalmaz.

A rendszeres alkoholfogyasztással is sok kalóriát juttatunk a szervezetünkbe, ami viszont hízással jár együtt. A vacsorához elfogyaszthatunk egy pohár jó minőségű bort, de az egy egységnél több ital fogyasztása szintén gátja lehet a fogyásnak.

A stressz megemeli a szervezetben a kortizolszintet, ami viszont éhessé tesz bennünket. Stresszes helyzetekben is gyakran nyúlunk egészségtelen táplálékokhoz, ami szintén hízáshoz vezethet és ami meggátolja, hogy leadjuk a súlyfelesleget.

A pajzsmirigy olyan hormonokat termel, amelyek szabályozzák az energiaszintet, illetve azt is, hogy a szervezet hogyan bontja le az elfogyasztott táplálékot. Ha nem termel a pajzsmirigy elegendő hormont, akkor nemcsak hízással kell számolni, de lefogyni is sokkal nehezebb lesz.

Néhány gyógyszer szintén oka lehet az elhízásnak. A szteroidok például megváltoztatják az anyagcserét és állandó éhség gyötörhet bennünket. A szénanátha tüneteit csökkentő antihisztaminok is okai lehetnek a súlygyarapodásnak.

Sok menopauza szakaszába lépő hölgy is küzd a túlsúllyal. A hormonok változása és a hőhullámok miatti kevés alvás szintén oka lehet a hízásnak.

Léteznek olyan zöldségek, amelyek támaszaink lehetnek a hasi zsír elvesztésében, az egyik a spenót. A spenót és más leveles zöldségek, mint a káposzta vagy a saláta, kiválóan alkalmasak a hasi zsír égetésére, nem mellesleg nagyon táplálóak is. A spenótot fogyaszthatjuk salátaként, köretként főételek mellé, de turmixitalban is megállja a helyét.

A gomba nemcsak finom, de segíti a fogyást és a zsírégetést, mégpedig úgy, hogy szabályozza a vér glükózszintjét. A gomba emellett fehérjében is gazdag, segít fokozni az anyagcserét, ami zsírégetést eredményez.

A brokkoli rostokban, fitokemikáliákban, ásványi anyagokban és vitaminokban bővelkedik, amelyek szintén elősegítik a zsírégetést a szervezetben. A karfiol is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, emellett nagyon laktató, sok folátot és C-vitamint tartalmaz.

A sárgarépa egy alacsony kalóriatartalmú zöldség, amely szintén szerepelhet a fogyókúrás étrendben. Oldható és oldhatatlan rostokban is bővelkedik, éppen ezért jóbarátunk lehet a zsírégetésben is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: eredményezhetnek, elfogyaszthatunk, tulajdonságokkal, kalóriatartalmú, fehérjeszeletet, megváltoztatják, kortizolszintet, súlygyarapodást, antihisztaminok, előrehaladtával, glükózszintjét, energiaszintet, súlyfelesleget, fogyaszthatjuk, szervezetünkbe, súlyvesztésben, szabadulhatunk, elfogyasztott, hajlamosabbak, táplálékokhoz, egészségtelen, elvesztésében, vízfogyasztás, zsírégetésben, turmixitalban, cukortartalmú, tanácstalanok, sportitalokat, szabályozzák, tartalmaznak, egészségesek, helyzetekben, vitaminokban, fogyasztanak, szervezetben, hidratálttá, extra kilóktól, léleknek egyaránt, étvágyat szabályozzák, alváshiány miatt, napi testedzést, rendszeres vízfogyasztás, édes italok, mozgáshoz sincs, testmozgás nagyszerű, vacsorához elfogyaszthatunk, stressz megemeli, pajzsmirigy olyan, szervezet hogyan, elfogyasztott táplálékot, pajzsmirigy elegendő, szteroidok például,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Popper Péter szavai  Minden harmadik...  Png virág  Fekete-erdő desszert  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Hiányzik  Idő  Soha ne kedvezz...  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png virág  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png cica  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Szép estét  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A boldog családok mind hasonló...  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  képre írva  Png virág  Adakozás  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A sors  Albert Einsteinről  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png fotel  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
extra kilóktól, léleknek egyaránt, étvágyat szabályozzák, alváshiány miatt, napi testedzést, rendszeres vízfogyasztás, édes italok, mozgáshoz sincs, testmozgás nagyszerű, vacsorához elfogyaszthatunk, stressz megemeli, pajzsmirigy olyan, szervezet hogyan, elfogyasztott táplálékot, pajzsmirigy elegendő, szteroidok például, szénanátha tüneteit, hormonok változása, hőhullámok miatti, hasi zsír, káposzta vagy, spenótot fogyaszthatjuk, gomba nemcsak, gomba emellett, brokkoli rostokban, alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás étrendben, eredményezhetnek, elfogyaszthatunk, tulajdonságokkal, kalóriatartalmú, fehérjeszeletet, megváltoztatják, kortizolszintet, súlygyarapodást, antihisztaminok, előrehaladtával, glükózszintjét, energiaszintet, súlyfelesleget, fogyaszthatjuk, szervezetünkbe, súlyvesztésben, szabadulhatunk, elfogyasztott, hajlamosabbak, táplálékokhoz, egészségtelen, elvesztésében, vízfogyasztás, zsírégetésben, turmixitalban, cukortartalmú, tanácstalanok, sportitalokat, szabályozzák, tartalmaznak, egészségesek, helyzetekben, vitaminokban, fogyasztanak, szervezetben, hidratálttá, elhízhatunk, pajzsmirigy, fogyasztása, izomtömeget, egészségnek, hormonoknak, anyagcserét, oldhatatlan, mindenkinek, zsírégetést, rendelkezik, szerepelhet, fiatalabbak, szabályozza, eredményez, egyensúlya, fehérjében, rendszeres, túlsúllyal, testmozgás, bővelkedik, alváshiány, égethetünk, nehezebben, elősegítik, anyagokban, testedzést, vacsorához, salátaként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.